„Dacă aceste propuneri au fost făcute de primul-ministru înseamnă că ele urmează procedura normală într-un stat democratic. Nu există nicio chestiune cu privire la ruperea USL. Este procedura pe care trebuie să o aibă dl prim-ministru. Dacă dl Antonescu era în locul dlui Ponta, făcea acelaşi lucru. România are nevoie de stabilitate şi internă şi internaţională”, a spus Zgonea.
Zgonea a arătat că nu crede că, în urma nominalizării făcute de premier, PNL va renunţa la postul de ministru al Justiţiei şi nici că USL se va rupe.
„Este un atribut constituţional pe care îl are domnia sa (Victor Ponta – n.r.) în acest moment şi eu cred că a făcut un lucru foarte bun, pentru că este o criză care trebuie să se sfârşească o dată pentru totdeauna în România. Este vorba de credibilitatea noastră şi financiară şi în MCV, şi la Bruxelles, şi la Washington. Avem nevoie în acest moment de o credibilitate, cu două propuneri care să fie apolitice, în care cei care sunt politicieni să aibă reţineri în a se exprima”, a afirmat Zgonea.
Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineaţă la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în calitate de ministru interimar la Justiţie, propunerile pentru şefii Parchetelor, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Astfel, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost propus Tiberiu Niţu, iar pentru funcţia de procuror şef al DNA a fost propusă Laura Codruţa Kovesi.
Dimitrie Bogdan Licu este propunerea Ministrului Justiţiei pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, iar Codruţ Olaru a fost propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ.
Alina Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT a fost propusă Elena Giorgiana Hosu.
Prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, a atacat-o, marţi, la România TV, pe Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu are ce căuta în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
„Nu mi-e indiferent cine e şef la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil să fie propus la DNA un om care nu a lucrat în DNA. Dacă DNA a performat în aceşti ani, acest lucru se datorează procurorilor din DNA. Una dintre cerinţele Comisiei Europene a fost ca următorul şef DNA să aibă expertiză şi un CV în anticorupţie, iar doamna Kovesi nu are aşa ceva”, a spus Daniel Morar.