Zgonea, despre PDL-işti: Sunt ca în desenul acela animat cu Tom şi Jerry, cel cu Mister Pussycat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a replicat acuzelor PDL privind tergiversarea cazului Ion Stan, el apreciind, ironic, că ieşirile de "luptători" ale democrat-liberalilor seamănă cu ale şoricelului din "Tom şi Jerry", cel cu "Mister Pussycat", care încearcă să lupte cu săbiuţa.
Romania TV
04 dec. 2012, 11:09
Zgonea, despre PDL-işti: Sunt ca în desenul acela animat cu Tom şi Jerry, cel cu Mister Pussycat

„Eu am fost foarte atent la ieşirile de luptători, aşa… ştiţi că e desenul acela animat cu Tom şi Jerry şi Jerry şi-a adus un şoricel mic – cel cu «Mister Pussycat» – şi tot timpul era aşa cu săbiuţa în mână şi încerca să lupte cu noi. Eu nu i-am văzut (pe democrat-liberali – n.r.) aşa de voinici şi viteji în acele 330 de zile ale doamnei Ridzi”, a spus Zgonea, răspunzând unei întrebări privind acuzele aduse de PDL referitoare la încercarea PSD de a tergiversa luarea unei decizii a Parlamentului în cazul Stan.

Zgonea i-a acuzat pe democrat-liberali că nu au respectat termenul de cinci zile în care cererea în cazul Ridzi ar fi trebuit să intre în dezbaterea plenului, apreciind că, prin tergiversarea până la 330 de zile a procedurilor parlamentare, aceştia s-au comportat precum „struţii”.

„Parcă erau toţi, aveau atitudinea unui alt animal, că tot îi place domnului preşedinte Băsescu, mi s-au părut struţi. Toţi erau cu capul în nisip. Nu-şi aducea nimeni aminte, nu citea nimeni Regulamentul, nu citea nimeni Statutul deputaţilor şi senatorilor, iar cele cinci zile se făcuseră 330. Doamna Ridzi candidează acum la partidul satelit al PDL, Partidul Poporului şi nimeni nu a fost oripilat”, a adăugat Zgonea.

El a precizat că procedura în cazul lui Ion Stan e legală, corectă, şi nu există diferenţă, ca zile, între cazul Trăşculescu şi cazul Ion Stan.

„Eu am spus din prima zi să nu implicăm Parlamentul, să putem avea imaginea acestei instituţii la nivelul imaginii instituţiilor similare din Europa. Consider că cel mai bun lucru pe care poate să-l facă domnul Stan e să-şi dea demisia şi să se ducă în faţa instanţei să se apere. Suntem în intervalul de 20 de zile prevăzut procedural în cazul său, iar pe 12 decembrie, când se va reuni plenul, suntem în cadrul acestui interval”, a spus Zgonea.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să convoace plenul pentru miercurea viitoare, pe 12 decembrie, pentru a da votul privind încuviinţarea cererii procurorilor DNA de arestare a deputatului PSD Ion Stan.

Conducerea Camerei s-a reunit marţi dimineaţă pentru a discuta subiectul cererii procurorilor. În urma discuţiilor pe care liderii de grup le-au avut cu deputaţii s-a hotărât ca şedinţa plenului să aibă loc după alegeri deoarece o mare parte din parlamentari se află în campanie electorală şi nu vor putea să vină la Bucureşti.

Grupul deputaţilor PSD se va reuni, joi, pentru a elabora un punct de vedere scris în legătură cu cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan.

„În urma discuţiilor telefonice pe care le-am avut cu o parte dintre colegii mei, am căzut de acord să avem o şedinţă a grupului în cadrul termenului de cinci zile regulamentar, acel termen stabilit azi (marţi – n.r) de Biroul permanent, care ar expira sâmbătă. Noi ne-am propus să ne întâlnim în cursul dimineţii zilei de joi, adică peste două zile, la sala de grup. Va avea loc o discuţie a grupului, va fi invitat şi colegul nostru domnul deputat Stan, iar la final, în urma unui vot, se va propune şi produce un raport al grupului parlamentar pe care îl voi semna eu”, a anunţat liderul grupului, Marian Neacşu.

Comisia Juridică a avizat pozitiv cererii privind arestarea preventivă a deputatului PSD, Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă. Decizia a fost luată luni de deputaţii jurişti cu nouă voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!