„Din punctul meu de vedere, decizia CCR este obligatorie pentru Parlament să fie pusă în aplicare. Întotdeauna vom găsi soluţii astfel încă activitatea parchetelor, a DNA să fie cea stabilită prin deciziile legale. Nu cred că există un impediment, cooperarea între serviciile de intelligence şi parchetele există peste tot, nu doar în România.
Toate statele au luat decizii de cooperare. Acest lucru generează securitate într-o societate, iar dacă vă uitaţi la mediul în care România se află, o să vedeţi că este o oază de securitate. De altfel, e recunoscută de toate celelale state care participă atât la structura euroatlantică, cât şi la structura europeană. Suntem un pilon de stabilitate, suntem cea mai sigură ţară din această zonă şi modelele pe care le-am aplicat au fost cele care au generat stabilitate.
Sunt lucruri câştigate în 25 de ani. Cu calm şi cu răbdare vom găsi o soluţie şi la această decizie a CCR„, a declarat Valeriu Zgonea.
Curtea Constituţională a României a motivat decizia legată de interzicerea Serviciul Român de Informaţii să desfăşoare activităţi de supraveghere tehnică susţinând că serviciul nu are atribuţii de cercetare penală.
Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedură Penală referitor la punerea în executare a mandatului, este neconstituţional. Articolul respectiv arată că „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului”, CCR stabilind că sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” nu respectă Constituţia şi este neclară.