„Îmi displace foarte mult această duplicitate a unor parlamentari care se duc la televizor și confundă mandatul nostru de politician și de membru al Parlamentului ca să voteze legi și de participant la emisiunile de televiziune în timp ce noi suntem în plen. Îmi displace foarte mult, dar cel mai mult îmi displace minciuna”, a afirmat Zgonea, de la tribuna Parlamentului, în timpul dezbaterilor la proiectul bugetului de stat pe 2016.
El a adăugat că votul proiectelor de lege adoptate marți dimineață a fost numărat „bob cu bob” de senatorul liberal Mario Oprea, scrie Agerpres.
„Pe Mario Oprea îl cunosc de aproape 25 de ani și niciodată de când îl cunosc eu nu l-am văzut în nicio situație, privată sau publică, în care să mintă. Este liberal, nu este social-democrat. Îmi displace profund când un membru ales al Parlamentului României, într-o funcție a Biroului permanent, de dragul imaginii personale împroașcă cu noroi o instituție. Dimineață, în sală, pentru fiecare vot l-am întrebat pe domnul senator dintr-un grup parlamentar. 28 sunt acum, 30 și ceva erau atunci, nu au depășit 35 — 40 cei de la liberali. Să spui că sunteți 80 — 90, să te duci tu, lider al unui partid, și să faci acea afirmație după două ore și jumătate de votat împotriva Guvernului și a amendamentelor și a bugetului spunând că ești rațional„, a arătat Zgonea.
Președintele Camerei Deputaților a spus că îi pare rău că un coleg din Parlament face „un joc de imagine și împroașcă cu noroi un coleg din grupul său parlamentar” și și-a cerut scuze pentru atitudinea pe care a avut-o acesta, adăugând că nimic din ceea ce a spus presei nu este în conformitate cu adevărul.
Liberalul Ludovic Orban a precizat că este o diferență greu de explicat între cele două voturi date de plen pentru legea pensiilor parlamentarilor, la primul vot exprimându-se aproximativ 310 parlamentari, în timp ce la al doilea vot s-au exprimat puțin peste 290.
„La votul final asupra legii ne-am ridicat din sală și am plecat. 90 de parlamentari PNL. În opinia mea, este foarte greu de crezut că, după ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 împotrivă și vreo 7 abțineri, puteau rămâne în sală 287 de parlamentari după retragerea din sală a 80 — 90 de parlamentari ai PNL”, a spus Orban.
El a precizat că PNL nu poate dovedi acest lucru, astfel încât nu poate fi contestat votul. Orban a mai declarat că situația este asemănătoare cu cea din 2010, la votul pe legea pensiilor, când președintele Camerei Deputaților de la acea vreme, Roberta Anastase, a fost acuzată că a numărat greșit.
„Se pare că Valeriu Zgonea o depășește în măiestrie pe Roberta Anastase”, a încheiat Orban.