Zgonea: La hotel mai stau acum 151 de deputaţi. Majoritatea s-a mutat în zona privată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că în acest moment la hoteluri mai sunt cazaţi doar 151 de deputaţi, majoritatea acestora mutându-se deja în zona privată.
Iulian Tudor
13 mart. 2013, 13:28
Zgonea: La hotel mai stau acum 151 de deputaţi. Majoritatea s-a mutat în zona privată

Valeriu Zgonea a menţionat că, în condiţiile în care Parlamentul va pune de acord Statutul deputaţilor şi senatorilor cu obiecţiile Curţii Constituţionale, hotelierii vor fi anunţaţi cu 15-20 de zile înainte asupra schimbărilor intervenite în procedurile interne referitoare la cazare, informează Mediafax.

„În acest moment, la hotel mai stau 151 de deputaţi. (…) Vom avertiza toate hotelurile că în 15 zile vom shimba procedura internă în Parlament, la Senat şi la Cameră, vorbim de aceeaşi sumă forfetară pentru fiecare parlamentar. Din punctul nostru de vedere, este normal să-i atenţionăm pe aceşti parteneri ai noştri hotelieri cu 15-20 de zile înainte. Sper ca în 20 de zile colegii noştri care au fost anunţaţi – majoritatea deja s-au mutat în zona privată, aşteptând aceste două proiecte de hotărâre ale Senatului şi Camerei votate de cele două plenuri ca să putem să le acordăm suma de 4.000 de lei. Am speranţa că la finalul lunii toate lucrurile vor fi aşezate”, a spus Valeriu Zgonea.

Citeşte şi Leafa de deputat creşte cu 700 de lei. Care e salariul lunar al unui parlamentar

El a menţionat că, în condiţiile în care miercuri motivarea Curţii Constituţionale referitoare la Statului parlamentarilor va ajunge la Camera Deputaţilor, principala sa preocupare va fi legată de îndeplinirea condiţiilor şi recomandărilor din decizia CCR.

„Voi avea luni o discuţie cu liderii grupurilor politice parlamentare împreună cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după care Comisia pentru Statut, în câteva zile, va trebui să facă un raport. Şi voi avea o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare pentru construcţia Codului de conduită şi începerea procedurilor de modificare a regulamentelor, a celui comun şi a celor două Camere, şi racordarea lor împreună cu Statutul parlamentarilor la procedurile europene”, a adăugat Zgonea.

Citeşte şi Parlamentarii rămân cu burta goală. Noul plafon de cazare nu include şi micul dejun

El a spus că va trimite şi o scrisoare în acest sens Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, iar săptămâna viitoare va purta discuţii şi cu secretarul general care vizitează România şi cu Parlamentul European pentru a trimite specialişti pe această zonă. „Acum câţiva ani Parlamentul European a scris un cod de conduită care este un model pentru statele europene şi din care noi trebuie să ne inspirăm”, a spus Zgonea.

El a arătat că în acest moment nu există obiecţii cu privire la alte articole din Statutul parlamentarilor, nici la cele privind constrângerile bugetare şi nici la cele legate de conflictul de interese şi incompatibilităţi.

„Noi vom pune în aplicare ce a solicitat Curtea Constituţională privind termenul pentru conflict de interese şi incompatibilităţi. Eu sunt convins că preşedintele statului va promulga Statutul dacă noi ne punem în concordanţă cu decizia Curţii”, a mai spus Zgonea.

Citeşte şi Băsescu, după decizia CCR privind Statutul parlamentarilor: „YES!!!” VIDEO

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'