‘Pe locul 1 este proiectul arhitectului Vladimir Ionuţ Boc, el este câştigătorul concursului, a fost ales atât de către juriu, cât şi de către bloggeri, pe locul 2 s-a clasat lucrarea arhitectului Gheorghiu Petru, iar pe locul 3, cea a firmei ‘Soare şi Yokina’. Intrăm în a doua etapă în care trebuie să strângem resurse financiare pentru ca proiectele să devină realitate. Sper ca într-un timp foarte scurt şi cu bani foarte puţini spaţiul din jurul Palatului Parlamentului să fie redat cetăţenilor României. Ţinta noastră este aceea de a avea o legătură corectă şi mai bună între cetăţeni şi aleşi şi a scăpa de percepţia că această clădire este o clădire a trecutului comunist şi în ea lucrează oameni care sunt împotriva statului român. În această clădire lucrează instituţii europene, oameni aleşi dintr-un stat european care slujesc interesele statului european şi ale cetăţenilor care i-au ales. Nu ştiu dacă acest zid va cădea în totalitate, este o decizie a arhitecţilor, a inginerilor pentru structurile de rezistenţă’, a declarat Valeriu Zgonea într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.
Deputatul a adăugat că şi-ar dori ca cetăţenii să poată vizita această zonă ‘şapte zile din şapte’, dar decizia finală în această privinţă va fi luată împreună cu specialiştii care se ocupă de securitate. Zgonea a mai spus că în acest moment nu poate estima care va fi costul proiectului.
‘Aceste trei idei rămân în patrimoniul nostru, al instituţiei, vom face un studiu de fezabilitate, un proiect tehnic, iar în funcţie de rezultate, ţinând cont şi de mentenanţă, vom calcula costurile. Vom lua decizia împreună cu Guvernul României, care trebuie să ne dea bani de la bugetul de stat şi pentru prima dată discutăm despre bani de la bugetul de stat pe care nu îi folosim pentru parlamentari, ci pentru cetăţeni. Sper ca în şase luni să avem costurile acestui proiect’, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.
VEZI SI:
Macovei: Antonescu şi Zgonea pregătesc la nivel emoţional graţierea lui Becali