UPDATE Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat miercuri că în maximum două săptămâni vor fi făcute propunerile privind conducerea filialelor din București.
„În maximum două săptămâni veți avea aceste propuneri, după care ne vom ocupa de toate celelalte organizații din România unde încă avem doi copreședinți”, a spus Bolojan, după ședința Biroului Politic Național.
El a arătat că pentru conducerea filialelor PNL București vor fi făcute propuneri, care vor fi supuse aprobării în BPN.
Bolojan a precizat că liberalii mai au 19 organizații unde nu există conducere unică, indicând că după constituirea consiliilor locale și județene vor fi realizate aceste nominalizări.
UPDATE Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost reconfirmat, miercuri, în funcție de Biroul Politic Național al liberalilor.
„S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Dl secretar trebuie să aibă forță ca să-și ducă mai departe mandatul. (…) Cu un singur vot împotrivă și patru abțineri domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Național, ca să nu mai fie discuții pe tema aceasta”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga, după ședința BPN.
La rândul său, Ilie Bolojan a arătat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor.
„Este normal când ocupi această funcție, când pui președinți unici, stabilești candidați în multe municipii din țară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă privește. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient. (…) În momentul în care cineva care obține rezultate îți cere în mod serios demisia trebuie să te gândești bine, dar este greu să-ți ceară niște oameni care au obținut niște rezultate lamentabile”, a spus el.
UPDATE Propunerea de excludere a lui Theodor Paleologu vine în condiţiile în care acesta s-a exprimat critic în ultima vreme la adresa partidului şi a deciziilor de campanie. Mai mult, Paleologu se vedea, cu câteva ore înainte de propunerea de excludere, drept salvatorul filialei Bucureşti a PNL, după demisia lui Cătălin Predoiu. El şi-a anunţat disponibilitatea într-un comentariu pe Facebook.
„Cred că sînt singurul care poate opri hemoragia în București. Cu actuala conducere și cu cîrpeli de ochii lumii vom ajunge sub 8% în capitala. Iar unda de șoc se va propaga în țară și în diaspora. Dar eu nu vin decît chemat și cu puteri depline pentru a salva partidul de la dezastru”, a scris Theodor Paleologu pe Facebook.
UPDATE Preşedinţii filialelor PNL din toate cele şase sectoare ale Capitalei, inclusiv Anca Boagiu, şi-au dat, miercuri, demisia în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, potrivit Agerpres.
Tot în ședința BPN, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, a cerut excluderea lui Theodor Paleologu și Cristian Bodea din partid.
Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a declarat că patru lideri de filiale de sector au solicitat demisia lui Bolojan din funcția de secretar general. „O parte dintre noi, și anume patru președinți de sectoare, am solicitat și demisia domnului secretar general Ilie Bolojan, pentru că am considerat că în calitatea sa de șef de campanie la nivel național nu a performat, a lipsit cu desăvârșire din această campanie. Nu am primit încă un răspuns și așteptăm. Solicitarea noastră rămâne și în cadrul Biroului Politic Național„, a spus Voicu.
PNL București este gata de implozie, anunţă România TV. Şefii de sectoare o acuză pe Alina Gorghiu că îi forțează să demisioneze, după ce copreşedintele PNL a anunţat că toţi preşedinţii organizaţiilor PNL de sector şi-au depus mandatele, urmând exemplul lui Cătălin Predoiu de la organizaţia PNL Bucureşti.
Liderul liberal Mihai Voicu a declarat că s-a ajuns la concluzia, după discuţii cu copreşedinţii PNL în privinţa rezultatelor din Bucureşti, că în politică există responsabilităţi, de aceea cinci din şase preşedinţi de sector şi-au depus demisia.
„Doamna Anca Boagiu, preşedintele PNL Sector 2, a solicitat intai consultare cu biroul politic al sectorului şi în consecinta nu si-a depus demisia. O parte dintre noi am solicitat şi demisia domnului Bolojan pentru ca am considerat ca in calitate de sef de campanie la nivel national a lipsit cu desavarsire”, a punctat Voicu.
Liderul liberal a subliniat că nu se impune demisia copreşedinţilor. Un rezultat de 32% nu e de natură să atragă demisia.
El a precizat că nu s-a luat în discuție nicio variantă cu privire la conducerea PNL București după demisia lui Cătălin Predoiu. Întrebat dacă Adriana Săftoiu ar putea fi o variantă pentru conducerea PNL București, el a spus: „Nu suntem noi în măsură să apreciem cine este în măsură sau cine nu este în măsură, cine urmează sau cine nu urmează”.
La sediul PNL a avut loc miercuri o întâlnire cu președinții de organizații din București și cu candidații la alegerile locale.
Liberalii se vor reuni miercuri în Biroul Politic Național, reuniunea care va avea loc la Palatul Parlamentului.
Gorghiu a anunţat că Biroul Politic Naţional urmează să decidă succesorii acestora şi pe cel al lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti. „Nu doar Predoiu şi-a depus mandatul. Şi-au depus mandatele toti presedintii de la Bucuresti. Urmeaza sa intram intr-o procedura de numire la filialele din Bucureşti”, a explicat Alina Gorghiu.
„Cei șase și-au depus mandatul, le mulțumesc pentru activitate, până pe data de 15 iulie vom avea președinți la organizația de București, la sectoare și vom unifica cele 20 de filiale cu copreședinți. Deci vom avea o fuziune finalizată la nivelul județelor. Alegerile parlamentare trebuie să ne prindă cu toată această fuziune finalizată”, a precizat Gorghiu.
Ea a adăugat că un lider la PNL București care să preia atribuțiile lui Cătălin Predoiu va fi identificat într-un timp foarte scurt.
„Adriana Săftoiu poate să fie oricând un lider la fel de bun ca și alți colegi de-ai noștri, și Cristi Bușoi, și domnul Atanasiu. Sunt foarte mulți colegi care ar putea să gestioneze cum trebuie organizația de București, dar nu am făcut nicio discuție”, a spus Gorghiu.
Ea a adăugat că cei care și-au depus mandatele nu au rezonat cu electoratul, fapt care a fost cauzat și de modul în care partidul nu a reușit să comunice faptul că această echipă este pe profilul electoratului.
„Au fost niște oameni care se pare că nu au rezonat cu electoratul. Nu am reușit să comunicăm noi, la nivel de partid, suficient de bine că această echipă este una care este pe profilul electoratului, că acești oameni îndeplinesc acele criterii de integritate, de profesionalism”, a spus liderul liberal.