UPDATE 16.10 Elena Udrea venit la DNA cu nişte documente cu care să dovedească că poate acoperi cauţiunea de cinci milioane de lei stabilită de DNA. Astfel, una dintre firmele la care Elena Udrea este acţionar a depus o garanţie cu un imobil a căruit valoare acoperă cauţiunea, potrivit România TV.
„Una dintre firmele în care Elena Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii de cinci milioane de lei„, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul fostului ministru.
UPDATE 14.50 Elena Udrea a reusit sa ajunga la o intelegere cu procurorii, scrie stiripesurse.ro. Acestia vor acoperi cautiunea ceruta din conturile aflate sub sechestru.
„Un lucru este sigur. Asta puteţi să ştiţi şi de pe acum. Este exclus să plătesc o cauţiune, în bani, de 5 milioane de lei”, a declarat Elena Udrea la intrarea în sediul DNA.
Anterior, fostul ministru a încercat să-i convingă pe anchetatori să ia în considerare bunurile deja puse sub sechestru, pe motiv că altceva nu mai are.
Fosta şefă PMP trebuia să achite 5 milioane de lei pentru a fi lăsată în libertate de DNA.
Elena Udrea a părăsit sediul DNA în jurul orei 12.00, însă a refuzat să mai facă declaraţii.
Citeşte şi: Tudor Breazu: Dacă ar fi fost cazul, pe Topoliceanu, şi nu pe Udrea aş fi protejat-o în dosarul Gala Bute
Elena Udrea s-a prezentat joi în faţa procurorilor cu propunerea de a garanta cu bunuri, ale ei și chiar ale apropiaților. Dacă nu va achita această cauțiune, există posibilitatea ca procurorii să dea aviz pentru reținerea și arestarea sa.
Elena Udrea a declarat, miercuri, după ce a ieşit de la ICCJ, de la audieri, că va cere procurorului DNA să găsească împreună o soluţie pentru a achita cauţiunea de cinci milioane de lei.
„O să discut cu doamna procuror şi o să văd ce formulă găsim. Este exclus să pot să plătesc cauţiunea, dar este varianta bunurilor puse sub sechestru şi mai vedem ce alte soluţii găsim„, a precizat Udrea miercuri.
Miercuri, un nou termen în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru Elena Udrea este judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, a fost programat la Înalta Curte de Casație și Justiție. La ultimul termen al procesului, din 21 octombrie, magistrații au respins cererile depuse de denunțătorii Elenei Udrea de a fi judecați mai repede prin procedura simplificată, potrivit Agerpres. Este vorba de Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă, care au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, după ce și-au recunoscut vinovăția în fața instanței.
Cercetată în cel de-al treilea doar de corupție, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar sub cauțiune.