Zile libere 2024. Deși în anul 2024 sunt 17 zile libere oficiale, fiind sărbători legale, aproape jumătate dintre acestea pică în timpul weekendului. Puteți crea însă minivacanțe dacă vă luați concediu de odihnă în anumite zile.
În 2024, potrivit legii, sunt 17 zile libere oficiale. Doar 10 dintre ele cad însă în timpul săptămânii, restul suprapunându-se pe zile de weekend.
>Vouchere elevi 2024. Se dau 250 de lei ŞI ÎN VACANŢĂ de anul viitor. La ce pot fi folosiţi banii
Pentru bugetari, Guvernul a acordat trei zile libere în plus, pentru a crea „punți” cu weekendurile. Este vorba despre zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024, care vor fi recuperate de salariații din sectorul bugetar.
Pont! Cu trei zile de concediu de odihnă, luate în 3, 4 și 5 ianuarie, îți poți prelungi vacanța de Anul Nou. Dacă îți iei concediu în 25 și 26 ianuarie, obții cinci zile libere legate, ocazie cu care poți face un mini-concediu de Ziua Principatelor.
În februarie, martie și aprilie NU sunt zile libere.
Pont! Deși în aprilie nu sunt zile libere oficiale, cu două zile de concediu de odihnă, luate în 29 și 30 aprilie, poți avea 10 zile libere legate.
În luna iulie nu sunt zile libere legale.
Pont! Cu trei zile de concediu de odihnă, luate în 12, 13 și 14 august, poți obține nouă zile libere legate, numai bune pentru un concediu, fiind vorba de luna august.
În primele două luni de toamnă nu sunt zile libere legale.
Bugetarii vor avea trei zile libere în plus în 2024. La zilele menționate anterior, se adaugă, pentru bugetari, datele de 2 mai (joi), 16 august (vineri) şi 27 decembrie (vineri), zile libere pentru care Guvernul a decis să se facă „punte” şi să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru. Conform legii, angajații care sunt nevoiți să lucreze inclusiv în zilele considerate libere vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.