ZILE LIBERE 2018. Elevii nu vor face ore pe 5 Iunie, de Ziua Învățătorului. Atât școlarii, cât și profesorii vor veni la școală, dar nu se vor ține cursuri, ci alte activități specifice.
Zile libere 2018. Pe 5 iunie, Ziua învățătorului „va fi marcată prin manifestări specifice”. Altfel spus, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit. Contractul colectiv de Muncă de la nivelul Bucureștiului precizează faptul că „în perioadă desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”.
5 Iunie, Ziua Învățătorului
Anual, pe data de 5 iunie, este celebrată Ziua Învăţătorului. Această dată a fost stabilită printr-o lege adoptată în anul 2007, sărbătoarea având un caracter educațional, național, cultural, apolitic.
Data de 5 iunie este ziua în care a văzut lumina zilei Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iun. 1779 – 17 sept. 1823). Gheorghe Lazăr a înfiinţat, în 1818, în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.
În august, pe 15, creştinii marchează Adormirea Maicii Domnului. Mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.
Zile libere 2018. Ce angajaţi beneficiază de MULT mai multe zile libere în acest an
În ultima lună din an sărbătorim Ziua Naţională, la 1 decembrie. Iar în 25 şi 26 decembrie suntem liberi de Crăciun. Anul acesta cad marți și miercuri zilele libere de Crăciun, așa că foarte probabil, Guvernul va da liber și în Ajun, pe 24 decembrie, astfel încât, legat cu weekendul, iese o minivacanță de cinci zile.
ZILE LIBERE RĂMASE ÎN 2018
1 iunie (vineri) – Ziua Copilului
15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei
1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României
25 decembrie (marți) – Crăciunul
26 decembrie (miercuri)- Crăciunul