Vouchere de vacanţă 2021. Ce se întâmplă cu beneficiile bugetarilor din ianuarie
Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, conform documentului oficial, citat de Ziarul Financiar.
Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.
Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.
Zile libere în plus în 2021. În perioada iulie-noiembrie 2021 se desfăşoară, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor.
Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.
Zile libere în plus în 2021. În perioada august-septembrie 2021 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea on-line.
Această zi se adaugă celorlalte 15 zile libere legale din 2021, dintre care doar şapte vor fi în cursul săptămânii. Celelalte opt vor pica în zile de sâmbătă şi duminică.
– 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou) – vineri şi sâmbătă;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) – duminică;
– 30 aprilie (Vinerea Mare);
– 1 mai (Ziua Muncii) – sâmbătă;
– 2 – 3 mai (prima şi a doua zi de Paşti) – duminică şi luni;
– 1 iunie (Ziua Copilului) – marţi;
– 20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
– 15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
– 30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
– 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
– 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.