Zile libere pentru angajaţii din România la final de noiembrie. Guvernul ia în calcul să declare 29 octombrie zi liberă astfel încât bugetarii să benefieze de o minivacanță de cinci zile. Ministerul Muncii a propus ca şi ziua de luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă, punte între weekend şi zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale.
„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii şi că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marţi şi miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, anunţă Ministerul Muncii.
Românii ar putea avea o minivacanță de cinci zile.
27 noiembrie, Sâmbătă
28 noiembrie, Duminică
29 noiembrie – POSIBILĂ zi liberă
30 noiembrie: Sfântul Andrei – zi liberă legală
1 Decembrie: Ziua Națională a României – zi liberă legală
Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională a României) sunt libere prin lege. Anul acesta, Sfântul Andrei pică într-o zi de marţi, iar Ziua Națională este într-o zi de miercuri. În aceste condiţii, unii angajaţi din România ar putea beneficia de o minivacanţă de cinci zile dacă Ministerul Muncii declară ziua de 29 noiembrie – zi liberă.
Dacă guvernanţii nu vor lua această decizie există totuşi posibilitatea ca angajaţii să-şi ia o zi de concediu şi să creeze puntea care le da posibilitatea de a avea această minivacanţă.
În afară de zilele libere de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, angajaţii din România vor mai avea liber în 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun.
ZILE LIBERE 2022. Veşti bune pentru toţi angajaţii, sunt DOUĂ libere în plus faţă de 2021
În 2022 sunt 15 sărbători legale, conform Codului Muncii. Din păcate, dintre acestea 6 vor fi în weekend și 9 în timpul săptămânii.
Zile libere de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;
– Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;
– prima si a doua zi de Pasti;
– 1 mai;
– 1 iunie;
– prima si a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 decembrie;
– prima si a doua zi de Craciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
Citeşte şi: VOUCHERE de vacanţă şi în 2022. Vestea aşteptată de milioane de bugetari