Zilele în care nu se fac nunți în 2024! Viitorii miri trebuie să știe că cununiile religioase se programează din timp la biserică, în funcție de marile sărbători creștine din an, dar și de perioadele de post.
Astfel, atunci când vor să își aleagă data marelui eveniment trebuie mai întâi să consulte calendarul creștin-ortodox pentru a afla când nu se fac nunți în 2024 și mai ales când sunt perioadele de post stabilite înaintea marilor sărbători creștine.
Cununia religioasă este cel mai emoționant și frumos moment din viața unui cuplu. Indiferent că sunt sau nu la prima nuntă, că este vorba despre un buget generos sau mai modest, mulți români preferă să facă în același timp cununia civilă și cununia religioasă. Însă perioadele în care te poți căsători dar să ai parte și de vreme frumoasă sunt destul de scurte în 2024.
Cele mai bune perioade pentru nunți în timpul verii, când timpul este frumos și prielnic, sunt a doua jumătate a lunii iunie, luna iulie și a doua jumătate a lunii august, după Sfânta Maria. În tradiția populară se spune că nunțile care se fac în prag de toamnă, în luna septembrie, sunt cele mai bogate și norocoase. Mulți români aleg să se cunune în lunile de vară și în luna septembrie, când este soare și nuntașii se pot bucura de o nuntă în aer liber.
Așadar, creștinii nu se pot cununa religios în perioadele de post și nici în ajunul sau în zilele marilor praznice împărătești. Potrivit tradițiilor populare, este un mare păcat să faci nuntă miercurea sau vinerea, pentru că va fi sortită eșecului și niciun preot nu te poate cununa. Nici zilele de marți nu sunt potrivite pentru nunți, pentru că sunt zile urmărite de ghinion. Bătrânii spun că cele mai bune zile pentru nunți sunt zilele de sâmbătă, când invitații sunt liberi și pot ajunge la biserică și la petrecerea de după eveniment.
Iată care sunt zilele în care nu se fac nunți în 2024: