Ziua 8, fără incidente. Sute de oameni au venit la Universitate şi au cerut „Demisia!” VIDEO

Oamenii s-au adunat şi în cea de-a opta zi în Piaţa Universităţii. Mai puţini decât cu o zi în urmă, cele cîteva sute de demonstranţi care au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului au protestat paşnic, demonstraţia încheindu-se fără incidente. Printre manifestanţi s-au numărat şi sindicalişti din învăţământ şi sănătate. Proteste au avut loc vineri şi în alte oraşe din ţară.
Romania TV
20 ian. 2012, 11:54
Ziua 8, fără incidente. Sute de oameni au venit la Universitate şi au cerut

UPDATE, ora 23.29 Protestarii se îndreaptă spre casele lor, rândurile se rup. La acestă oră protestul se încheie. Oamenii au promis că se întorc şi mâine. Ei au cântat La mulţi ani, spunând că cele opt zile de manifestaţii nu au fost suficiente.

UPDATE, ora 23.17 Jandarmii se pregătesc să evacueze Piaţa Universităţii. Au mai rămas doar câteva zeci de oameni care mai protestează.

UPDATE, ora 23.10 Adrian Baciu, preşedinte Asociaţia Companiilor de Securitate a declarat la România TV că jandarmii au primit ordine. „Jandarmeria s-a supus ordinelor, în baza unor ordine. Jandarmeria este una dintre cele mai bine dotate şi a îndeplinit cu succes sarcini mult mai complicate. Galeriile şi jandarmii se cunosc şi îşi cunosc modul de operare şi chiar forţa fizică. Ori nu au primit ordine, ori nu au avut informaţii corecte, strada a fost controlată de grupurile violente şi de jandarmerie. Avantajul cel mai mare e ca Piaţa Universităţii reprezintă un simbol al exprimării libere”, a declarat Baciu.

UPDATE, ora 22.40 Mitingul se apropie de final. Aproximativ 200 de persoane mai protestează în Piaţa Universităţii din Capitală, în celelalte oraşe din ţară manifestanţiile s-au încheiat.

UPDATE, ora 22.33 Numărul protestatarilor din faţa Teatrului Naţional începe să scadă.

UPDATE, ora 22.11 În faţa TNB, protestatarii de pe trepte scandează în cor: „Lasă-ne, Lasă-ne. Marinare, marinare, lasă-ne!”. În acest moment, în Piaţa Universităţii, de ambele părţi ale bulevardului Magheru, sunt peste 500 de protestatari. „Veniţi în Piaţă şi strigaţi tare că România nu e de vânzare”, suna o alta scandare a manifestanţilor, potrivit HotNews.

UPDATE, ora 22.08 Peste o sută de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, o femeie venind la miting cu o pereche de pantofi purtată pe care a oferit-o simbolic ministrului Elena Udrea. La un moment dat, un tânăr a aruncat cu un covrig într-o jurnalistă, fiind dus la Poliţie pentru audieri. Ulterior, acesta a fost amendat cu 100 de lei.

UPDATE, ora 22.05 Jandarmii sunt pe străduţele laterale. Ei nu au căştile de protecţie, sunt paşnici.

UPDATE, ora 21.57 Peste o sută de persoane au protestat, vineri seară, în centrul municipiului Oradea, unii dintre manifestanţi aşezându-se la un moment dat în genunchi, pentru a rosti rugăciunea „Tatăl Nostru”.

UPDATE, ora 21.50 Mircea Badea este în Piaţa Universităţii. El crede că protestele nu trebuie să se termine. „Sunt aici de două ore. După foarte mult timp după ce nu s-a auzit nicio voce decât a conducătorului, acum există puls, există voce. Mie îmi place foarte mult ce e aici. Băsescu dictează şi toţi scriu după dictare. Lui Băsescu i-aş spune să plece, a bătut recordul mondial la aroganţă, nesimţire”, a spus Badea.

UPDATE, ora 21.45 Aproximativ 150 de persoane au protestat, vineri, în faţa Prefecturii Constanţa, mai mult de patru ore deşi afară ploua, manifestanţii scandând: „Nu vă fie frică că Băsescu pică” sau „Nu producem cât furaţi, vă rugăm să ne scuzaţi”.

UPDATE, ora 21.37 Protestele s-au încheiat în mai multe oraşe, la manifestaţii mai sunt 1.500 de persoane, din care 500 sunt în Piaţa Universităţii din Capitală, potrivit situaţiei înregistrate până la ora 21.00 de MAI. În Capitală, protestatarii sunt împărţiţi în cele două zone de manifestaţie, trotuarul din faţa Teatrului Naţional şi fântâna de la Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 21.30 Protestul din Piaţa Mare din Sibiu, la care s-au adunat aproximativ 800 de persoane, s-a încheiat după ce manifestanţii au străbătut mai multe străzi din oraş şi au pichetat sediul PDL Sibiu.

UPDATE, ora 21.20 Protestul din municipiul Cluj-Napoca s-a încheiat, vineri seară, fără incidente, după ce participanţii au mărşăluit pe străzile din centrul oraşului, având pancarte cu mesaje precum „USL, nicio şansă”, „Vrem regele înapoi” sau „Nu ne vindem ţara, afară FMI”.

UPDATE, ora 21.02 Protestul de la Târgu Mureş s-a încheiat, vineri seară, după ce manifestanţii au străbătut, timp de două ore şi jumătate, centrul oraşului, oprindu-se şi scandând lozinci antiguvernamentale la sediile PDL, UNPR, la Primărie, Prefectură şi la monumentul dedicat eroilor Revoluţiei.

UPDATE, ora 20.52 La Caracal au protestat în stradă, în ciuda ploii, în jur de 200 de persoane, printre care s-au numărat şi câţiva membri PSD şi PNL Caracal, în frunte cu liderul liberalilor, Şerban Cernat.

UPDATE, ora 20.43 La Arad, protestul din faţa Primăriei s-a încheiat după doar o oră şi jumătate, lumea fiind „gonită” către case de ploaia torenţială. Protestul a fost unul paşnic. Manifestanţii au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Libertate”, „Timişoara, Timişoara”, iar de la o portavoce cereau alegeri anticipate şi îi îndeamnau pe trecători să se oprească pentru a protesta.

UPDATE, ora 20.35 Protestul de la Timişoara, la care s-au adunat în jur de 100 de persoane, s-a încheiat fără incidente. Protestatarii au dat foc la mai multe poze şi caricaturi reprezentându-l pe premierul Emil Boc. La fel ca în alte oraşe, la Timişoara participarea la protest a fost mai slabă din cauza vremii nefavorabile.

UPDATE, ora 20.33 Potrivit MAI, în întreaga ţară protestează peste 3.500 de oameni.

UPDATE, ora 20.30 O sută de craioveni, majoritatea pensionari, au protestat, vineri, timp de două ore, în Piaţa Prefecturii. Numărul protestatarilor a fost mult mai mic, cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile.

UPDATE, ora 20.25 Sucevenii au ieşit şi vineri în stradă, continuând protestele din ultimele zile. Demonstraţia a fost marcată de un incident. Aproximativ 15 persoane, majoritatea copii, au apărut pe platoul din faţa Palatului Administrativ cu pancarte cu mesaje ca „PDL=USL/OPURTUNIŞTI”, „PDL şi USL aceeaşi mizerie” sau „PDL şi USL-ciocu mic!”. Aceştia au fost huiduiţi şi goniţi de cei care participau la miting, care au spus că erau „oameni plătiţi de Bercea Mondial”.
La Vaslui, doar 50 de persoane au protestat, timp de o oră, în Piaţa Civică, înfruntând o ploaie torenţială. Manifestanţii au scandat, printre alte lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, „Băsescu pentru noi, e o ladă de gunoi”, „Bălaia din Pleşcoi este Ceauşeasca doi”, „Vasluieni veniţi cu toţi, să scăpăm ţara de hoţi”.

UPDATE, ora 20.20 Aproximativ 60 de persoane au protestat în faţa Prefecturii Covasna, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Protestul, unul neautorizat, s-a desfăşurat fără incidente.

UPDATE, ora 20.13 În jur de o mie de persoane protestează la această oră în Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 20.12 La Sibiu, numărul protestatarilor a ajuns la 1.000 de persoane. Protestul lor este avizat până la ora 21.00.

UPDATE, ora 20.10 În jur de o sută de persoane au protestat în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud şi a sediului PDL din Bistriţa, înfruntând ninsoarea şi lapoviţa.

UPDATE, ora 20.05 Aproximativ 400 de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Unirii din Focşani, în pofida ploii şi a temperaturilor scăzute, oamenii venind cu talăngi, trompete şi vuvuzele şi cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc

UPDATE, ora 19.45 Aproximativ 200 de protestatari s-au adunat la Târgu Mureş. „Băsescule, de-ţi pasă, demisia pe masă” este una dintre scandările lor favorite. Mai multe maşini claxonează şi înconjoară zona centrală a oraşului, având afişe pe care scrie „Jos taxa auto” şi „Taxa de poluare = o gogoaşă mare”.

UPDATE, ora 19.20 80 de studenţi din Regie sunt pregătiţi să plece în Piaţa Universităţii, unde sunt aşteptaţi de alţi 150 de studenţi. „Aceşti studenţi nu sunt plătiţi să vină la miting. Noii vrem demisia domnului ministru Funeri de mai bine de un an şi jumătate”, spune Ionuţ Poenaru, reprezentantul studenţilor.

UPDATE, ora 19.10 În ciuda lapoviţei care cade la Sibiu, aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Mare.

UPDATE, ora 19.03 Peste o sută de persoane s-au adunat, vineri seară, în Unirii din Cluj-Napoca. Ei afişează având pancarte pe care scrie „Ciocu’ mic, acum noi suntem puterea”, „Jos hoţii, să fie executaţi” şi „Noi săraci şi goi, cancerul cu voi”.

UPDATE, ora 19.00 Şi arădenii au ieşit vineri în stradă, pentru a şasea zi consecutiv. Aproximativ 100 de persoane s-au strâns în faţa Primăriei, pe o ploaie abundentă, iar locul pancartelor a fost luat de umbrele.

UPDATE ora 18. 51 Protestul e lipsit de vlagă, iar câţiva manifestanţi din faţa Teatrului Naţional au scandat „Să vină galeriile!”, potrivit HotNews.

UPDATE ora 18.35 Un mesaj sinistru în Piaţa Universităţii: O păpuşă-bebeluş pe care scrie Boc/Băsescu este spânzurată de câţiva demonstranţi, potrivit HotNews.

UPDATE ora,18.33 Protestele continuă chiar dacă vremea nu ţine cu manifestanţii. În Capitală a început să plouă. Aproximativ 50 de jandarmi se află în Piaţa Universităţii. La gurile de metrou se fac percheziţii.

UPDATE, ora 18.20 Zeci de timişoreni s-au adunat vineri în Piaţa Victoriei din Timişoara, continuând protestele din ultimele zile organizate împotriva preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc. Protestul lor este unul autorizat până la ora 22.00.

Zeci de persoane au ieşit în stradă vineri la Timişoara

UPDATE, ora 18.08: O sută de persoane de etnie rromă au venit în piaţă pentru a protesta faţă de dictatura rromilor. Ei vor să aibă mai multe formaţiuni politice care să le reprezinte etnia, dintre care să aibă de ales.

UPDATE, ora 18.04: 1.600 de oameni protestează în 11 localităţi din ţară, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Marius Militaru, citat de Mediafax.

UPDATE, ora 18.02:
Aproximativ 500 de persoane protestează, vineri după-amiază, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, cerând demisia Guvernului, mitingul fiind organizat de sindicatele ieşene din educaţie şi sănătate

UPDATE, ora 17.52
Protestul din Piaţa Universităţii continuă, cu toate că la Bucureşti a început să plouă şi se face din ce în ce mai frig.

UPDATE, ora 17.38 Biserica Ortodoxă Română a dat un comunicat în care anunţă că este alături de protestatari.

UPDATE, ora 17.30 În Piaţa Universităţii sunt, la această oră, peste 400 de protestatari.

UPDATE, ora 17.15 În jur de 80 de persoane au ieşit în Piaţa Victoriei din Deva, pentru noi proteste antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Oamenii nu au fost opriţi nici de ploaia măruntă şi rece, de care se apără cu umbrele sau chiar cu steagurile tricolore în care s-au înfăşurat. Mesajul lor este , la fel ca în zilele trecute, „Jos Băsescu”. „Nu contează câţi suntem, pe Băsescu jos îl dăm”, au scandat devenii în faţa statuii lui Decebal. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, proteste la care participă zeci de persoane au loc şi la Hunedoara, Brad şi Orăştie.

UPDATE, ora 16.45 Aproximativ 300 de profesori au ajuns în Piaţa Universităţii, după ce au pichetat sediul Ministerului Educaţiei. Ei susţin că nu au venit ca sindicalişti, ci ca profesori şi că vor să ceară să fie respectaţi, să trăiască într-un stat de drept şi să aibă o viaţă mai bună pentru copiii lor. Spre deosebire de cazurile altor grupuri compacte care apar în Piaţa Universităţii, cel al profesorilor nu a fost oprit de jandarmi pentru legitimare. Un singur profesor din grup a fost totuşi legitimat.

UPDATE, ora 16.00 În jur de 200 de persoane sunt la această oră în Piaţa Universităţii. Până acum protestul este unul paşnic. Mai multe persoane afişează fotografii cu chipul Regelui Mihai.

Ziua de vineri este a opta consecutivă de proteste la Kilometrul Zero. 50-60 de protestatari au început să vină în Piaţa Universităţii după ora 13.00.

Unii dintre ei sunt „înarmaţi” cu steaguri tricolore şi afişează mai multe bannere şi pancarte cu sloganuri antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. „Foamea şi sărăcia au cuprins România” şi „Voinţa Poporului / Demisia dictatorului”  sunt doar două dintre mesajele afişate de protestatari.

În Piaţa Universităţii şi-au anunţat prezenţa pentru vineri şi membri ai trei sindicate din învăţământ, care tot astăzi au organizat o acţiune de pichetare la Ministerul Educaţiei.

La Universitate ar urma să fie prezenţi şi reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate, dar şi câteva sute de studenţi.

De asemenea, este de aşteptat ca, la fel ca în ultimele zile, protestatarii să iasă în stradă şi în alte mari oraşe ale României, Cluj, Sibiu, Iaşi, Vaslui, Timişoara sau Constanţa.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT! Imagini de INFARCT cu vedeta fără haine, niciodată NU ai văzut-o așa
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Piersici la grătar cu înghețată. O rețetă fabuloasă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: Finala la 100m liber cu David Popovici în prim-plan
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?