Ziua Femeii e deja un eveniment binecunoscut, celebrat pe 8 martie. Ziua Mamei se celebrează cu fastul cuvenit în fiecare primă duminică din luna mai, scrie libertateapentrufemei.ro. Iar în duminica următoare, e rândul Tatălui să petreacă. Cât despre data de 9 martie, pe lângă faptul că este o zi sfântă, la noi, românii, a devenit o sărbătoare a bărbaților.
Citeşte şi Este oficial! Românii vor avea încă un motiv de sărbătoare: Ziua bărbatului a fost promulgată
Şi asta pentru că, pe lângă alte ritualuri ce trebuie respectate în această zi, este neapărat necesar ca acum să se închine 40 de pahare. Ca să-i meargă bine tot anul, barbatul trebuie să se îmbete bine de „Măcinici”. Trebuie să bea 40 de pahare cu vin sau, dacă-l ţine, cu ţuică, ca „să fie sănătos şi să nu se lipească bolile” de el. Ei bine, de Ziua Bărbatului, nu se mai ține cont de astfel de obiceiuri.
El face ce vrea de Ziua Bărbatului
Ziua Bărbatului, din 19 noiembrie, a fost adoptată la noi din luna februarie a anului trecut. Legea prevede că se pot organiza manifestări și acțiuni publice dedicate sărbătorii. Televiziunea Publică și Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programe emisiuni dedicate promovării drepturilor bărbaților. Scopul legiferării unei astfel de sărbători este sublinierea egalității dintre sexe, eliminarea discriminării dintre femei și bărbați. Se dorește și creșterea gradului de conștientizare asupra armonizării vieții de familie cu cea personală. Astfel, se îmbunătățesc relațiile dintre sexe. În același context, se subliniază faptul că Ziua femeii nu trebuie confundată cu cea a mamei și Ziua bărbatului cu cea a tatălui.
Prin urmare, bărbatul are voie să facă ce vrea de ziua lui. Așa cum și femeia se poate distra în voie de ziua ei, pe 8 martie. Rămâne la latitudinea fiecăruia ce va alege să facă cu ocazia Zilei Internaționale a Bărbatului.