ZIUA COPILULUI 2017. După aniversarea zilei de naştere, a numelui, venirea iepuraşului şi a Moşului, data de 1 iunie are o semnificaţie aparte. E o zi specială, mult aşteptată şi trebuie marcată ca atare. Chiar dacă tu ai vrea să petreci într-un fel anume, e bine să asculţi totuşi ce-şi doreşte copilul și să-i respecți alegerea. Așa se întâmplă în toate țările lumii, în care părinții responsabili știu să-și educe copiii în spiritul vremurilor în care trăim. De când ai devenit mamă, întregul univers se roteşte în jurul copilului tău.
E şi normal să se întâmple aşa. Căci, deh, el e cel mai cel dintre toţi, e răsfăţat şi admirat de toată lumea… Dar, din exces de zel, unii părinţi au ajuns să cam exagereze. Consideră că oferindu-le copiilor ceea ce ei nu au putut avea, ba chiar mai mult, îi vor face mai fericiţi. Dar uită, în acelaşi timp, că orice recompensă e o piatră de temelie la baza educaţiei viitorului adult. Este și motivul pentru care se încearcă, din ce în ce mai mult, experienţa aniversărilor de neuitat ale Zilei Copilului în sânul familiei. Este ceea ce speciliștii numesc timp de calitate petrecut alături de copil.
Idei de distracție
Pentru că e zi de sărbătoare iar picii sunt în centrul atenției, e cazul să intri în atmosfera de petrecere. Ornează casa cu baloane, coifuri, ghirlande colorate. Lasă muzica să cânte, dar ai grijă să fie în ton cu preferinţele micuţului. Cât despre cadouri, nu e cazul să-i oferi ceva scump, substanţial. Acum e momentul darurilor simple, de suflet, care să-i amintească mereu clipele frumoase ale copilăriei. Vezi ce evenimente se organizează în oraş în această zi şi mergi cu el. Prima vizită la un muzeu, la o expoziţie, participarea la un concurs sunt momente memorabile, ce nu pot fi uitate uşor. Gândeşte-te la 1 iunie ca la sărbătoare care durează peste timp, care rămâne în suflet pentru totdeauna.
În 1925, la Geneva, în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Bunăstarea Copilului, s-a stabilit ca data de 1 iunie să devină Ziua Copilului, mai exact Ziua Internaţională a Copilului. Deși marea majoritate a țărilor au adoptat această zi de sărbătoare, există și state în care, în funcție de specificul național, copiii sunt celebrați și la alte date. Prima aniversare a copiilor români a avut loc în 1950, după ce, pe 22 martie, Partidul Muncitoresc Român a luat această hotărâre. Tot în această zi, este sărbătorit și elevul premiant român, în cadrul Zilei Internaţionale a Copilului.