„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este ziua internațională a copilului, vrem să organizăm un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorhiță, conform edupedu.ro.
Centrele de vaccinare vor funcționa neîntrerupt 24 de ore, iar adolescenții și eventual copii vor trebui să fie însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici.
În prezent se fac modificări la platforma de vaccinare, astfel încât părinții să își poată programa copiii din grupa de vârstă 12-15 ani prin contul lor.
„Vreau să fac câteva precizări în perspectiva autorizării vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Deja se lucrează, cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei ca să permită programarea copiilor prin contul părinților”, a mai mai menționat Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinarea a mai făcut declarații și cu privire la îngrijorarea manifestată de unii părinți care refuză să-și vaccineze copii din cauză că nu au încredere ca vaccinul este sigur pentru sănătatea celor mici.
„Știm că eficacitatea este de aproape 100% ceea ce este extraordinar de bine. Din punct de vedere al politicilor de sănătate, și aici vorbim de oportunitatea de vaccinare a celor tineri care au un risc mic să facă forme severe comparativ cu populația vulnerabilă, atunci când un vaccin își dovedește eficiența în scăderea transmiterii, din punct de vedere epidemiologic este foarte bine să asiguri vaccinarea și a populației tinere în aceeași măsură pentru că ei sunt cei care circulă și mențin circulația virusului, sunt persoane active, sunt persoane care interacționează, care fac parte din colectivități mari” , mai declarat Gheorghiță.