ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga. După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 MARTIE ca ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII.
ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. ZIUA FEMEII a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și în SUA, fiecare sărbătorind-o așa cum o simte. Ziua de 8 MARTIE este pe plan internaţional Ziua Femeilor Militante, a celor datorită cărora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la divorț, la asistență medicală, la contracepție.
ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. După Revoluția din 1989 noțiunea de ziua mamei este înlocuită cu ZIUA FEMEII.
ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII. Ziua de 8 MARTIE sau ZIUA FEMEII este sărbătoare oficială în țări precum: Afganistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, China, Croația, Cuba, Georgia, Guinea, Eritrea, Kazakhstan, Kîrgîzstan, Laos, Macedonia, Madagascar, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam și Zambia, însă este sărbătorită și în alte state, precum Chile, Serbia sau Bulgaria.
ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII în Vest simbolizează emanciparea femeii, fiind instituită pentru a promova drepturile acestora și egalitatea cu bărbații. Pe de alta parte, ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII este percepută ca o moștenire comunistă, în estul Europei. ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII