40 de ambulanţe din întreaga ţară au fost ajuns marţi în Capitală.
Emanuela este asistentă medicală. Are 26 de ani, iar de 2 ani şi jumătate lucrează pe una dintre ambulanţele din Giurgiu.
„În general cazurile care implica copii, copii neajutorati, cu probleme de sanatate ne afecteaza emotional”, spune asistenta.
Deşi e o activitate care îi solicită, iar salariile nu sunt printre cele mai mari, merg mai departe, chiar dacă au fost situaţii când din salvatori au devenit victime. Felicia din Olt are 41 de ani, iar în urmă cu 7 ani a fpst transformată din salvator în pacient.
„Am lasat bolnavul si am plecat catre statie si in drum catre statie s-a intamplat accidentul. A fost foarte greu si acum este, dar trebuie sa ne adaptam si sper sa fie mult mai bine„, spune Felicia.
Şi Cristian Marcu, ambulanţier la staţia Vrancea a trecut prin situaţii critice.
„Un caz care mi s-a întâmplat mie, un stop cardio respirator in sosea si am reusit să îl resuscitam, am ajuns cu functiile vitale foarte bune la spital, 42 de ani si chiar a fost salvat, chiar din strada. Şi in acelasi timp era sa luam bataie de la apartinatori, dupa ce l-am salvat„,a povestit ambulanţierul.